Propozice BOPO 2013/2014

Propozice

Soutěž neregistrovaných BOPO ročník 2013 – 2014

 

PROPOZICE

 

DISCIPLÍNA:        4 * 60 hodů sdružených

 

OBSAZENÍ:   – 4 členná družstva

                               – vedoucí družstva hrající

                               – na soupisce min. 4 osoby

 

ZPŮSOB HRY: Hraje se podle pravidel kuželkářského sportu. Na regulérnost soutěže dohlíží dozor, který funguje zároveň i jako rozhodčí. Každý hráč má právo na 5 zkušebních hodů. Družstva vylosovaná jako domácí začínají na dráze č. 1, hosté na dráze č. 2. Po odehrání 15 hodů do plných a 15 hodů dorážky se dráhy mění.

 

SOUPISKA: Soupisku družstva je nutno předložit před zahájením soutěže. Na soupisce musí být uvedeno jméno, příjmení a datum narození všech hráčů. Na soupisce může mít každé družstvo 4 a více hráčů. Hráč, který není na soupisce, hrát může a bude na ní dopsán rozhodčím (dozor).

 

HODNOCENÍ: Hrát se bude na body podle platných kuželkářských pravidel. Hodnocení mužstva v tabulce za vítězství jsou 2 body, remíza 1 bod. Při shodě bodů v tabulce rozhodují pomocné body, průměr kuželek a vzájemný zápas.

 

UPOZORNĚNÍ: Vedoucí jednotlivých družstev upozorňujeme, že v případě nedostavení se některého z přihlášených družstev bez řádné omluvy, bude po tomto družstvu požadována náhrada za náklady spojené s uspořádáním utkání.

 

PLATBA: Každé družstvo uhradí za celou soutěž 3300 Kč. Platbu nutné uhradit do 15. listopadu, ve výjimečných případech lze o výjimku požádat vedoucího soutěže.

 

FINÁLE: Postup si zajistí první družstvo po základní části automaticky, další tři družstva vyplynou ze semifinálových zápasů na 2 vítězná utkání. Každé semifinálové utkání musí mít vítěze, v případě remízy nastupuje tzv. „rychlá smrt“ (poslední hráči zůstávají na drahách, každý 3 hody do plných; pokud ani toto nerozhodne, pokračují na drahách každý po 1 hodu do plných až do rozhodnutí). Poražení semifinalisté si zahrají tzv. malé finále o konečné umístění, systém stejný jako ve finále (viz dále), ovšem pouze jeden den. Samotné finále proběhne po dva hrací dny, výsledky se sčítají. Nastupování na dráhy první hrací den finále určí los. Na dráhy se nastupuje řetězovým způsobem. Druhý hrací den finále nastupují hráči v opačném pořadí „od konce“.

 

OSTATNÍ: Na kuželně bude umístěna výsledková tabule, která bude průběžně informovat o stavu soutěže. Výsledky budou také na internetové adrese tjbopotrebic.ic.cz.

Veškeré připomínky nebo stížnosti můžete zaslat přímo vedoucímu soutěže Petru Krutišovi na email pe.krutis@seznam.cz nebo krutip1@volny.vz  nebo zavolat na mobil 728239697. Případné výjimečné důvodné požadavky na přeložení zápasů nutno nejprve dohodnout s příslušným soupeřem a pak zkonzultovat volný termín s vedoucím soutěže.

 

VÝJIMKA: Hráč, který je sice registrován v ČKA, ale v daném soutěžním ročníku nenastoupí za žádný oddíl registrovaných, může za neregistrované hrát.

 

Liga neregistrovaných BOPO ročník 2013 – 2014

                                        

DODATEK K PROPOZICÍM

 

Hrací den v          pátek       17:00 a 19:00 

Základní část dvoukolová. Součástí rozlosování základní části jsou přípravné zápasy s družstvem postaveným z hráčů TJ BOPO Třebíč. To je důsledkem lichého počtu přihlášených družstev v tomto ročníku. Výsledky těchto přípravných zápasů se do tabulky základní části nepočítají, ovšem do tabulek pořadí jednotlivců budou průměry započteny!!

 

Semifinále a finále

  • Semifinále hrají družstva na 2 – 7 místě systémem play-off. Družstvo umístěné po základní části na 1. místě postupuje do finále automaticky.
  • Nasazení družstev do play-off 2-7, 3-6, 4-5.
  • Semifinále se budou hrát na dvě vítězná utkání (2:0, 2:1). Každé semifinálové utkání musí mít vítěze, v případě nerozhodnutého stavu rozhoduje tzv. „náhlá smrt“.
  • Finále se uskuteční ve dvou hracích dnech, v každém dni na jeden nához. Náhozy za oba hrací dny se sčítají.
  • Porážení semifinalisté budou hrát malé finále o umístění (systém stejný jako u finále)

 

Po skončení finále bude vyhlášení výsledků a ocenění jednotlivých družstev, nejlepšího jednotlivce finále jednotlivce a jednotlivců ze základní části              

 4a – finále – družstva  1. místo   1000 Kč

                                    2. místo      700kč         

                                    3. místo      500 Kč                                                 

                                     4. místo       100kč          

4b) finále – nejlepší jednotlivec    500 Kč

4c) základní část  jednotlivci (nejlepší) – dorážka 200 Kč

                                                                  – plné      200 Kč     

                                                                  – průměr   400kč